FR  EN  NL  

Publié le 16 octobre 2012 dans Idee53


Vzw Idée 53 viert zijn 25e verjaardag

Vzw Idée 53 viert zijn 25e verjaardag: een artikel in Anderlecht Contact - november 2012

Werken aan een toekomstige loopbaan met Idée 53

25 jaar

Op 16 november viert vzw Idée 53, samen met zijn partnerorganisaties, zijn 25e verjaardag. Een mooi moment voor deze workshop die zich in de Scheikundigestraat in Kuregem bevindt en mensen vorming bidet via werkervaring (AFT). Dit is het moment om kennis te maken met een gemotiveerd pedagogisch team dat te dienste staat van werkzoekenden uit Brussel die het moeilijk hebben om tot de arbeidsmarkt toe te treden.

Idée 53 biedt korte opleidingen (4 maanden tot een jaar) die werkzoekenden voorbereidt op functies als bediende op kantoor, huishoudhulp, hulp in de keuken of zaal en thuisoppas.

Naar meer zelfstandigheid

Hoewel deze instelling zich voornamelijk op socio-professionele inschakeling en het verbeteren van technische capaciteiten richt, wil Idée 53 werkzoekenden ook zelfstandiger maken. Directeur van Idée 53 Patrick Stelandre wou hierover het volgende kwijt: «Ons publiek bestaat uit jonge, gemotiveerde volwassenen die, ondanks de crisis en een moeilijk toegankelijke arbeidsmarkt, hun plaats in de maatschappij willen innemen.»
Adriela Tureo Chavez, die mensen aan werk helpt, liet ons dan weer weten dat Idée 53 werkzoekenden stap voor stap en individueel begeleidt. Na een ontmoeting, wordt de motivatie dan weer bekeken.» Gedurende de volledige opleiding worden de werkzoekenden geëvalueerd en geconfronteerd met de realiteit van het werk, dankzij AFT, theoretische en technische lessen, maar ook stages.»
Verder werkt Idée 53 samen met verschillende instanties, zowel uit de privésector als de openbare sector zoals de Sint-Anna-Sint-Remigiuskliniek of rusthuis Parc Astrid. Idée is erkend door de COCOF (Franse Gemeenschapscommissie). Volgens Patrick Stelandre werkt Idée 53 ook samen met Bruxelles Formation, Actiris, de Mission locale, het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) en hopen ze de samenwerking met het OCMW nog te versterken.

Een Europees project

Idée 53 heeft zich in de loop der jaren kunnen ontwikkelen dankzij de hulp van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Dit project helpt inwoners van de lidstaten om hun vaardigheden te ontwikkelen en uit de armoede te raken. Door te investeren in menselijk kapitaal, toont Europa dat het geode projecten ondersteunt die gericht zijn op sociale actie.

De nieuwe website van Idée 53 is online: www.idee53.be 

Stagiaires wisselen theorielessen af met praktijk

foto Anderlecht contact


 

Laisser un commentaire


* champ obligatoire

Avec le soutien de

  Francophones Bruxelles  Be.Brussels

Partenaire de

  Bruxelles Formation    

Membre de

eBISP

 

 

suivez-nous sur les réseaux sociaux